Εμφανίζει 32 αποτελέσματα

Αρχειακή περιγραφή
Μέρος
Προεπισκόπηση εκτύπωσης Hierarchy Προβολή:

Φυλλάδια - εκτυπώσεις και ενημερωτικά δελτία κτλπ.

Φυλλάδια - εκτυπώσεις και ενημερωτικά δελτία , μνημόνιο του κυνηγού , δελτίο συνεργασίας ,τηλεφωνικό κατάλογο περιοχής Βαθυλλάκου, Μεσιανής, Ροδίτη, Κουβούκλια, Λευκάρων , Ανατολής Σταυρωτής , πύργου

Μπατιάνης , Αθανάσιος

Σύνταγμα 1975/΄86 :Άρθρα, μελέτες, πρακτικά αναφορικά με τη γλώσσα του .

Δακτυλογραφημένες και χειρόγραφες προσωπικές σημειώσεις, εκτυπώσεις, άρθρα, μελέτες και πρακτικά σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος 1975/86.

Σχόλια του Μητροπολίτου Διονύσιου για το Γιάννη Δόδουρα και το αφιέρωμα στα "Ελιμειακά"

Περιέχει σχόλια του Μητροπολίτου Διονύσιου για το Γιάννη Δόδουρα.
Κάνει αναφορά για το αφιέρωμα στο Γιάννη Δόδουρα στο περιοδικό "Ελιμειακά".

Συμπόσιο προς τιμή του Αρ. Μάνεση με θέμα "Κράτος, Σύνταγμα και Δημοκρατία στο έργο του Αρ. Μάνεση" .

Προσωπικές σημειώσεις και έντυπα σχετικά με τη νομικοπολιτική σημασία της συνταγματικής αναθεώρησης του 1986.

Οπλαρχηγός Τέλλος Άγρας

Ο καπετάν Άγρας γνωστός με το ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας ήταν Έλληνας οπλαρχηγός που πήρε μέρος στο Μακεδονικό αγώνα. (1880-1907). Υπάρχουν αποκόμματα εφημερίδων που αναφέρονται στο Καπετάν Άγρα καθώς επίσης στη ζωή και τη δράση του. Υπάρχει και μια επιστολή όπου ο Λυριτζής στέλνει στην κοινότητα Καλλονής για να μάθει πληροφορίες για τον Καπετάν Άγρα.

Οπλαρχηγός Αναστάσιος Καρατάσος

Στον συγκεκριμένο φάκελο γίνεται αναφορά στον Αναστάσιο Καρατάσο. Ο Αναστάσιος Καρατάσος ήταν Έλληνας οπλαρχηγός στην Επανάσταση του 1821. Έδρασε κυρίως κατά το 1822, στην επανάσταση της Βέροιας και στη Μάχη της Μαρούσιας Βέροιας και αργότερα μετά την αποτυχία και το ολοκαύτωμα της Ναούσης, κατέφυγε σε νοτιότερες περιοχές της Ελλάδος για να συνεχίσει τον αγώνα για ανεξαρτησία. Ιστορικό ντοκουμέντο ́ "Οι Έλληνες Λονδίνου γιορτάζουν το 1861 την επέτειο της 25
Μαρτίου" (Γραμμένο από τον Νέστορ Καμαριανός). Άρθρο του Κωνσταντίνου Παπουλίδη με τίτλο "Όταν ο Καρατάσος ετοίμαζε εξέγερση εναντίον Τούρκων στη Θεσσαλονίκη (1854)". Εστία 1973 άρθρο για την Ελληνική Επανάσταση και γίνεται αναφορά στον Καρατάσο. Ελληνικός Βορράς άρθρο για Καρατάσο στο φύλλο 29 Ιανουαρίου 1971.
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 32