Σημειώσεις

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Σημειώσεις

Equivalent terms

Σημειώσεις

Σχετικοί όροι

Σημειώσεις

82 Αρχειακή περιγραφή results for Σημειώσεις

82 results directly related Exclude narrower terms

Aρχείο Νικολάου Π. Δελιαλή, 1895-1979

  • GR GR-KDBK (ΚΔΒΚ) GR GR-KDBK ADEL
  • Αρχείο - Fond
  • 1768-1978
Το αρχείο του Νικολάου Π. Δελιαλή αριθμεί 19 κουτιά, 127 φακέλους με περίπου 3.250 τεκμήρια. Αποτελείται από προσωπικά έγγραφα του Νικολάου Π. Δελιαλή και της οικογενείας του όπως το ενδεικτικό του, πιστοποιητικά, στρατιωτικό βιβλιάριο, δελτία ταυτότητος, κάρτες και ευχετήρια τηλεγραφήματα, έγγραφα σχετικά με το ξενοδοχείο "Νεάπολις" που ανήκε στην οικογένεια του, έγγραφα σχετικά με τη βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, συλλογή χαρτονομισμάτων και άλλα πολλά. Βρίσκουμε οθωμανικά έγγραφα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας, έγγραφα σχετικά με την απαλλοτρίωση της οικίας Λασσάνη, σχεδιαγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενδείξεις πινάκων του Αναγνωστηρίου Κοζάνης, πρακτικά συνεδρίασης μελών Εποπτικής Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σχετικά με θέματα της βιβλιοθήκης, αναφορές του ως έφορος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης προς τον κ. Δήμαρχο Κοζάνης, έγγραφα Δήμου Κοζάνης που αφορούν θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (συνδρομές σε περιοδικά, βιβλία, αλληλογραφία με εκδοτικούς οίκους), επιστολές με σκοπό τη δωρεά βιβλίων και άλλα έγγραφα περί της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Αλληλογραφία με πρόσωπα, φορείς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που ζητούσαν τη βοήθεια του στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με βιβλία αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων. Αλληλογραφία και σημειώσεις που σχετίζονται με την προσωπική του έρευνα και με το συγγραφικό του έργο. Ημερολόγιο 1963, Ευχετήριες κάρτες, Προσκλήσεις, Καρτ ποστάλ, Επιστολές, Δελτίον της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης ''Άγιος Νικόλαος''.

Δελιαλής, Νικόλαος Π., 1895-1979

Άρθρα και προσωπικές σημειώσεις του Βασίλεου Δ. Φόρη για τους Μπαμπινιώτη Γεώργιο και Κανελλόπουλο Αθανάσιο σχετικά με τη διαμάχη τους για γλωσσολογικά θέματα.

Άρθρα και προσωπικές σημειώσεις του Βασίλεου Δ. Φόρη για τους Μπαμπινιώτη Γεώργιο και Κανελλόπουλο Αθανάσιο σχετικά με τη διαμάχη τους για γλωσσολογικά θέματα. Παρουσιάζονται μέσα από αποκόμματα εφημερίδων, φωτοαντίγραφα, προσωπικές σημειώσεις και σχετική αλληλογραφία.

Φόρης, Βασίλειος Δ., 1925-1996

Έγγραφα περί κωδωνοκρουσίας επί τουρκοκρατίας

Περιέχει σημειώσεις περί αποστολής καμπάνας (1904) από τους Κοζανίτες τους διαμένοντας στη Θεσσαλονίκη για το κωδωνοστάσιο του Αγίου Νικολάου.Αντίγραφο επιστολής του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Κωνστάντιου προς τον σύνδεσμο Κοζανιτών Θεσσαλονίκης (ευχαριστήρια επιστολή για την αποστολή καμπάνας υπέρ του κωδωνοστασίου του Αγίου Νικολάου).
Αντίγραφο μετάφρασης φιρμανιού (1724) περί απαγόρευσης κωδωνοκρουσίας στο χωρίο Κοζάνη και έγγραφο περί κωδωνοκρουσίας επί Τουρκοκρατίας-Ιστορικά περί κωδώνων και σημάντρων (εργασία)

Έγγραφα υπηρεσίας στεγάσεως

Περιλαμβάνονται χειρόγραφες και δακτυλογραφημένες αποφάσεις, προσκλήσεις και επιστολές. Επίσης, περιέχονται αποδείξεις κοινοποιήσεων - παραλαβών, διάφορα πιστοποιητικά, σημειώσεις, απόκομμα εγκυκλίου και στρατολογικό φύλλο μητρώου από την υπηρεσία στεγάσεως της Γενικής Διευθύνσεως Δυτικής Μακεδονίας, των ετών 1945-1946.

Αθανάσιος Π. Κανελλόπουλος

Προτάσεις για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης του Αθ. Κανελλόπουλου. Σχολιασμός και προσωπικές σημειώσεις Β.Δ. Φόρη σχετικά με τον Αθ. Κανελλόπουλο.

Αλληλογραφία - Επιστολές

Αλληλογραφία με τους κ.κ. Κανελλόπουλο Παναγιώτη και Ράλλη Γεώργιο καθώς και με άλλα πολιτικά πρόσωπα. Προσωπικές σημειώσεις, σχόλια, άρθρα και αλληλογραφία με τη "Καθημερινή" και άλλες εφημερίδες, περιοδικά. Ξενόγλωσση αλληλογραφία.
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 82