Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας (Περιοδικό)

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας (Περιοδικό)

Equivalent terms

Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας (Περιοδικό)

Σχετικοί όροι

Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας (Περιοδικό)

2 Αρχειακή περιγραφή results for Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας (Περιοδικό)

2 results directly related Exclude narrower terms

Έγγραφα της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης της περιόδου 1911-1940. Αγγελίες, προγράμματα, προσκλήσεις, ανακοινώσεις και προκηρύξεις.

Ο Φ02 αποτελεί μέρος του Αρχειακού Κουτιού ΚΤ132 και περιλαμβάνει έγγραφα από το αρχείο της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης , περιόδου 1911-1940. Την περίοδο συτή διατελέσαντες Μητροπολίτες ήταν ο Φώτιος Μανιάτης (1910-1923) και Ιωακείμ Αποστολίδης (1923-1926 & 1927-1945). Ειδικότερα ο Φ2 περιέχει επιστολές της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης διαφόρων θεμάτων, διάφορες αγγελίες εκδόσεων βιβλίων καθώς και αγγελίες θανάτων και μνημοσύνων. Επίσης υπάρχουν αρκετά προγράμματα όπως συνεδρίων ,τελετών για την Επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ωρολόγια προγράμματα Ακολουθιών, προγράμματα σχολικών αθλητικών αγώνων και γυμναστικών επιδείξεων και προγράμματα Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης σχετικών με αναβάσεις. Τέλος στον φάκελο αυτό βρίσκει κανείς προσκλήσεις, τιμολόγια, ειδοποιήσεις, ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις και προκηρύξεις.
Αξίζει να αναφέρουμε εδώ κάποια από τα έγγραφα :
Λ25847 Επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης προς τα Γ.Α.Κ σχετικά με αποστολή 1) αντιγράφου πρακτικών συνεδρίας 19/10/1945 επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και 2) Πρωτοκόλλου παραδόσεως και παραλαβής των χειρογράφων από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου.
Λ25845 Αποστολή του πρώτου φύλλου της εφημερίδας με τίτλο "Μακεδονική Ηχώ
Λ25836 Ανακοίνωση σχετικά με έκδοση ημερολόγιου με τίτλο "Ημερολόγιον Δυτικής Μακεδονίας" από την εφημερίδα "Βόρειος Ελλάς"
Λ25829 Αναβολή συνεδρίασης στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)