Βραβεία

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Βραβεία

Equivalent terms

Βραβεία

Σχετικοί όροι

Βραβεία

7 Αρχειακή περιγραφή results for Βραβεία

7 results directly related Exclude narrower terms

Aρχείο Νικολάου Π. Δελιαλή, 1895-1979

  • GR GR-KDBK (ΚΔΒΚ) GR GR-KDBK ADEL
  • Αρχείο - Fond
  • 1768-1978
Το αρχείο του Νικολάου Π. Δελιαλή αριθμεί 19 κουτιά, 127 φακέλους με περίπου 3.250 τεκμήρια. Αποτελείται από προσωπικά έγγραφα του Νικολάου Π. Δελιαλή και της οικογενείας του όπως το ενδεικτικό του, πιστοποιητικά, στρατιωτικό βιβλιάριο, δελτία ταυτότητος, κάρτες και ευχετήρια τηλεγραφήματα, έγγραφα σχετικά με το ξενοδοχείο "Νεάπολις" που ανήκε στην οικογένεια του, έγγραφα σχετικά με τη βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, συλλογή χαρτονομισμάτων και άλλα πολλά. Βρίσκουμε οθωμανικά έγγραφα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας, έγγραφα σχετικά με την απαλλοτρίωση της οικίας Λασσάνη, σχεδιαγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενδείξεις πινάκων του Αναγνωστηρίου Κοζάνης, πρακτικά συνεδρίασης μελών Εποπτικής Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σχετικά με θέματα της βιβλιοθήκης, αναφορές του ως έφορος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης προς τον κ. Δήμαρχο Κοζάνης, έγγραφα Δήμου Κοζάνης που αφορούν θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (συνδρομές σε περιοδικά, βιβλία, αλληλογραφία με εκδοτικούς οίκους), επιστολές με σκοπό τη δωρεά βιβλίων και άλλα έγγραφα περί της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Αλληλογραφία με πρόσωπα, φορείς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που ζητούσαν τη βοήθεια του στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με βιβλία αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων. Αλληλογραφία και σημειώσεις που σχετίζονται με την προσωπική του έρευνα και με το συγγραφικό του έργο. Ημερολόγιο 1963, Ευχετήριες κάρτες, Προσκλήσεις, Καρτ ποστάλ, Επιστολές, Δελτίον της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης ''Άγιος Νικόλαος''.

Δελιαλής, Νικόλαος Π., 1895-1979

Έγγραφα περί Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Περιέχει λόγο του κ. Θεόδωρου Α. Τάνη στα εγκαίνια του Μαμάτσειου Νοσοκομείου και αναγγελία βραβεύσεως του Κωνσταντίνου Μαμάτσιου (1963). Επιστολή του κ. Δημήτριου Τέρπου (Δήμαρχος Κοζάνης) προς την εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ίδρυση του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Αποκριάτικα βραβεία

Βραβεία της Επιτροπής Λαογραφικών Εορταστικών Εκδηλώσεων Κοζάνης για τις απόκριες του 1969 και πρακτικά συνέλευσης της επιτροπής. Βραβείο της Επιτροπής Λαογραφικών Εορταστικών Εκδηλώσεων Κοζάνης για τις απόκριες του 1975. Βραβεία της Επιτροπής Εορταστικών Εκδηλώσεων Δήμου Κοζάνης για τις απόκριες του 1976.

Αποκριάτικα βραβεία

Κατάσταση με τα απονεμηθέντα από την Επιτροπή βραβεία κατά τις Λαογραφικές Εορταστικές Εκδηλώσεις Κοζάνης(1968). Πρακτικά βραβεύσεως προθηκών καταστημάτων και ταβερνών. Βραβεία της Επιτροπής Εορτασμού Καρνάβαλου Κοζάνης (1967).

Απόκριες στην Κοζάνη - Κοζανίτικη αποκριά

Αποκριάτικα τραγούδια, απαντήσεις σε προσκλήσεις για τη συμμετοχή ή μη, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Κοζανίτικου Καρναβαλιού και των Φανών, επιστολές Δημάρχου Κοζάνης με θέμα τις Απόκριες, σημειώσεις σχετικά με τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, αποκριάτικα βραβεία, χορηγίες για τις εκδηλώσεις των αποκριών και ευχαριστήριες επιστολές, πρακτικά συνελεύσεως Επιτροπής Λαογραφικών Εκδηλώσεων, άρθρα και κείμενα για τις Κοζανίτικες αποκριές, έγγραφα σχετικά με τα οικονομικά των αποκριάτικων εκδηλώσεων και άλλα έγγραφα σχετικά με τις αποκριές στην Κοζάνη.