Προσκλήσεις

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Προσκλήσεις

Equivalent terms

Προσκλήσεις

Σχετικοί όροι

Προσκλήσεις

36 Αρχειακή περιγραφή results for Προσκλήσεις

36 results directly related Exclude narrower terms

Aρχείο Νικολάου Π. Δελιαλή, 1895-1979

  • GR GR-KDBK ADEL
  • Αρχείο - Fond
  • 1768-1978
Το αρχείο του Νικολάου Π. Δελιαλή αριθμεί 19 κουτιά, 127 φακέλους με περίπου 3.250 τεκμήρια. Αποτελείται από προσωπικά έγγραφα του Νικολάου Π. Δελιαλή και της οικογενείας του όπως το ενδεικτικό του, πιστοποιητικά, στρατιωτικό βιβλιάριο, δελτία ταυτότητος, κάρτες και ευχετήρια τηλεγραφήματα, έγγραφα σχετικά με το ξενοδοχείο "Νεάπολις" που ανήκε στην οικογένεια του, έγγραφα σχετικά με τη βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, συλλογή χαρτονομισμάτων και άλλα πολλά. Βρίσκουμε οθωμανικά έγγραφα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας, έγγραφα σχετικά με την απαλλοτρίωση της οικίας Λασσάνη, σχεδιαγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενδείξεις πινάκων του Αναγνωστηρίου Κοζάνης, πρακτικά συνεδρίασης μελών Εποπτικής Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σχετικά με θέματα της βιβλιοθήκης, αναφορές του ως έφορος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης προς τον κ. Δήμαρχο Κοζάνης, έγγραφα Δήμου Κοζάνης που αφορούν θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (συνδρομές σε περιοδικά, βιβλία, αλληλογραφία με εκδοτικούς οίκους), επιστολές με σκοπό τη δωρεά βιβλίων και άλλα έγγραφα περί της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Αλληλογραφία με πρόσωπα, φορείς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που ζητούσαν τη βοήθεια του στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με βιβλία αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων. Αλληλογραφία και σημειώσεις που σχετίζονται με την προσωπική του έρευνα και με το συγγραφικό του έργο. Ημερολόγιο 1963, Ευχετήριες κάρτες, Προσκλήσεις, Καρτ ποστάλ, Επιστολές, Δελτίον της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης ''Άγιος Νικόλαος''.

Δελιαλής, Νικόλαος Π., 1895-1979

Έγγραφα Νομαρχίας Κοζάνης (1912-1960)

- Έγγραφα της εταιρίας Επιστημονικών Ερευνών Δυτικής Μακεδονίας (Έγγραφα, επιστολές, προσκλήσεις, αποδείξεις σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρίας). Καταστατικό και πρακτικά της εταιρίας, καταστάσεις με ονόματα πιθανώς των μελών της εταιρίας.
- Εσωτερικός κανονισμός του εν Κοζάνη παραρτήματος της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.
- Περιέχει το ετήσιο μητρώο αρρένων του έτους 1935 καταρτιθέν εν έτη 1936. Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου και ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως.
- Κείμενο Κ. Τσιτσελίκη για το θάνατο της γυναίκας του (αχρονολόγητο).
- Υπηρεσιακά έγγραφα, σχέδια εγγράφων, προσωπικές σημειώσεις, επιστολές του χωροφύλακα Παπακώστα Αθανασίου και σχέδια εγγράφων χωριών περιφέρειας Ν. Χ. Κηπουργιού (Κηπουρειό Γρεβενών).
- Τετράδιο Κρόκου (χωρίο Κοζάνης) του 1905.
- Κατάλογος απογραφής χωριού Χατζή Ομουρλού (νυν Ροδίτης) Κοζάνης. Έγγραφα περί εκλογικών-Στρατολογικών θεμάτων, δημοσιεύσεις ανακοινώσεις περί οίνου.
- Σωματείο Κυριών Κοζάνης ''Η Φανέλα του Στρατιώτη''.
- Έγγραφα για την υπόθεση καπνεργατριών, του 1938 και καταστατικό Οργάνωσης Σπουδαστών Εδέσσης, 1934.

Έντυπα έγγραφα, αγγελίες, προγράμματα ,προσκλήσεις, ανακοινώσεις και προκηρύξεις.

Έγγραφα από το αρχείο της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης με διάφορες αγγελίες και αγγελίες θανάτων, προγράμματα εκδηλώσεων, προσκλήσεις, ανακοινώσεις και προκηρύξεις.

Αλληλογραφία Δήμου Κοζάνης 1935-1937

Αλληλογραφία Δήμου Κοζάνης με το περιοδικό "Τουριστική Ελλάς" με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του αλλά και την τουριστική προβολή της Κοζάνης. Αλληλογραφία με το υφυπουργείο Τύπου και Τουρισμού για την ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων στην Κοζάνη ώστε να προσελκυσθούν τουρίστες και το Καρναβάλι ως μέσο διαφήμισης και προβολής της πόλης αφού προσελκύει πλήθος κόσμου.Επιστολές από το δικηγορικό γραφείο των αδερφών Α. Παπαθανασίου και από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία όπου ενημερώνουν ότι θα καταφθάσουν εκδρομείς στην πόλη.
Προσκλήσεις, αιτήσεις, γνωστοποιήσεις, κοινοποιήσεις και άλλα έγγραφα σωματείων της πόλης.
Αλληλογραφία με εφημερίδες και περιοδικά.

Ανακοινώσεις, άδειες, και προσκλήσεις.

Περιλαμβάνονται αποκόμματα από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τα έτη 1918- 1941. Επίσης, περιέχονται ανακοινώσεις και προσκλήσεις του συνεταιρισμού στεγάσεως Μακεδόνων και Θρακών. Τέλος, εμπεριέχονται άδειες που αφορούν εισαγωγές εμπορευμάτων του έτους 1935.

Αποκόμματα εφημερίδων,σημειώσεις, αλληλογραφία κατά τα έτη 1971-1992.

Σχόλιο σε έργο του Νικόλαου Π.Δελιαλή, προσωπικές σημειώσεις, διάφορα φωτοαντίγραφα και φωτοαντίγραφα γραμματικής, αποκόμματα εφημερίδων, ανάτυπο από το "Μακεδονικό Ημερολόγιο" του 1974 με λεξιλογικά της Κοζάνης και από διατριβή επί διδακτορίας με γραμματικά φαινόμενα.Επίσης, περιέχεται βιβλιογραφική παρουσίαση ενός θέματος στα γαλλικά, αποκόμματα εφημερίδων, αλληλογραφία και πρόσκληση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κοζάνης.

Απόκριες στην Κοζάνη - Κοζανίτικη αποκριά

Αποκριάτικα τραγούδια, απαντήσεις σε προσκλήσεις για τη συμμετοχή ή μη, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Κοζανίτικου Καρναβαλιού και των Φανών, επιστολές Δημάρχου Κοζάνης με θέμα τις Απόκριες, σημειώσεις σχετικά με τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων, αποκριάτικα βραβεία, χορηγίες για τις εκδηλώσεις των αποκριών και ευχαριστήριες επιστολές, πρακτικά συνελεύσεως Επιτροπής Λαογραφικών Εκδηλώσεων, άρθρα και κείμενα για τις Κοζανίτικες αποκριές, έγγραφα σχετικά με τα οικονομικά των αποκριάτικων εκδηλώσεων και άλλα έγγραφα σχετικά με τις αποκριές στην Κοζάνη.

Αρχείο Διονύσιου Ψαριανού (1957-1997)

Περιλαμβάνει προγράμματα και προσκλήσεις εκδηλώσεων της Ιερού Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης/ ομιλίες, εισηγήσεις, επιστολές Διονυσίου Ψαριανού/Εγκυκλίους και απαντήσεις.

Διονύσιος Λ. Ψαριανός, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, 1912-1997

Δημοτικό τραγούδι

Εδώ ανταμώνουν και συνομιλούν δυο γενιές: οι ενήλικες που έζησαν στην ύπαιθρο και οι
δεκαεξάρηδες , τα παιδιά της πόλης , τα οποία αντιστέκονται στις ασφυκτικές πιέσεις της
καθημερινότητας και δέχτηκαν να μυηθούν σ’ έναν κόσμο δεν έζησαν , αυτόν του δημοτικού
τραγουδιού με: λόγο, μουσική, χορό και τραγούδι.

Γκουτζιαμάνη, 1Ιωάννα

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 36