Επιστολές

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Επιστολές

Equivalent terms

Επιστολές

Σχετικοί όροι

Επιστολές

44 Αρχειακή περιγραφή results for Επιστολές

44 results directly related Exclude narrower terms

Aρχείο Νικολάου Π. Δελιαλή, 1895-1979

  • GR GR-KDBK ADEL
  • Αρχείο - Fond
  • 1768-1978
Το αρχείο του Νικολάου Π. Δελιαλή αριθμεί 19 κουτιά, 127 φακέλους με περίπου 3.250 τεκμήρια. Αποτελείται από προσωπικά έγγραφα του Νικολάου Π. Δελιαλή και της οικογενείας του όπως το ενδεικτικό του, πιστοποιητικά, στρατιωτικό βιβλιάριο, δελτία ταυτότητος, κάρτες και ευχετήρια τηλεγραφήματα, έγγραφα σχετικά με το ξενοδοχείο "Νεάπολις" που ανήκε στην οικογένεια του, έγγραφα σχετικά με τη βράβευση του από την Ακαδημία Αθηνών, συλλογή χαρτονομισμάτων και άλλα πολλά. Βρίσκουμε οθωμανικά έγγραφα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας, έγγραφα σχετικά με την απαλλοτρίωση της οικίας Λασσάνη, σχεδιαγράμματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενδείξεις πινάκων του Αναγνωστηρίου Κοζάνης, πρακτικά συνεδρίασης μελών Εποπτικής Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σχετικά με θέματα της βιβλιοθήκης, αναφορές του ως έφορος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης προς τον κ. Δήμαρχο Κοζάνης, έγγραφα Δήμου Κοζάνης που αφορούν θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (συνδρομές σε περιοδικά, βιβλία, αλληλογραφία με εκδοτικούς οίκους), επιστολές με σκοπό τη δωρεά βιβλίων και άλλα έγγραφα περί της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Αλληλογραφία με πρόσωπα, φορείς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες που ζητούσαν τη βοήθεια του στην αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με βιβλία αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων. Αλληλογραφία και σημειώσεις που σχετίζονται με την προσωπική του έρευνα και με το συγγραφικό του έργο. Ημερολόγιο 1963, Ευχετήριες κάρτες, Προσκλήσεις, Καρτ ποστάλ, Επιστολές, Δελτίον της Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης ''Άγιος Νικόλαος''.

Δελιαλής, Νικόλαος Π., 1895-1979

Έγγραφα Δήμου Γρεβενών

Περιλαμβάνονται χειρόγραφες και δακτυλογραφημένες επιστολές, πρακτικά συνεδρίων, αποδεικτικά δημοσιεύσεων αποφάσεων, παραλαβών και επιδόσεων. Επίσης, περιέχονται αποκόμματα εφημερίδων, τηλεγραφήματα, καταστάσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

Έγγραφα Δήμου Κοζάνης 1918-1950

Αλληλογραφία με τη Στρατιωτική Διοίκηση Κοζάνης και τη Διεύθυνση Εποικισμού Δυτικής Μακεδονίας, αιτήσεις, "Κατάστασις εμφαίνουσα τοις υπό του Δημουτ. ΚΛητήρος Θ. Χαδιώ κοινοποιηθήσας ειδ. προσκλήσεως Δ. Κ. Π. Οικο. Εφόρου Κοζάνης", επιστολές από την εταιρία Κωτούλας και Δούφος, Έκκλησις της επιτροπής της αεροπορικής αμύνης προς τους απανταχού Έλληνας, προκήρυξη του Υπουργού των Εσωτερικών Γ. Κονδύλη προς τους κατοίκους των περιφερειών Κατερίνης, Ελασσώνος, Τυρνάβου, και Σερβίων, προσφορά για την προμήθεια και τοποθέτηση μπόιλερ παραγωγής θερμού ύδατος στα Δημοτικά Λουτρά Κοζάνης.
Επιστολές προς το Δήμαρχο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής για διάφορα θέματα. Κοινοποιήσεις, αποφάσεις, πρακτικά συνεδριών, αποδείξεις, τηλεγραφήματα και άλλα έγγραφα

Έγγραφα επαρχιακού τύπου

Περιλαμβάνονται διάφορα χειρόγραφα και δακτυλογραφημένα έγγραφα, όπως τηλεγραφήματα, επιστολές, κοινοποιήσεις και αποφάσεις του έτους 1945, σχετικά με τον επαρχιακό τύπο.

Έγγραφα Νομαρχίας Κοζάνης (1912-1960)

- Έγγραφα της εταιρίας Επιστημονικών Ερευνών Δυτικής Μακεδονίας (Έγγραφα, επιστολές, προσκλήσεις, αποδείξεις σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρίας). Καταστατικό και πρακτικά της εταιρίας, καταστάσεις με ονόματα πιθανώς των μελών της εταιρίας.
- Εσωτερικός κανονισμός του εν Κοζάνη παραρτήματος της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.
- Περιέχει το ετήσιο μητρώο αρρένων του έτους 1935 καταρτιθέν εν έτη 1936. Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου και ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως.
- Κείμενο Κ. Τσιτσελίκη για το θάνατο της γυναίκας του (αχρονολόγητο).
- Υπηρεσιακά έγγραφα, σχέδια εγγράφων, προσωπικές σημειώσεις, επιστολές του χωροφύλακα Παπακώστα Αθανασίου και σχέδια εγγράφων χωριών περιφέρειας Ν. Χ. Κηπουργιού (Κηπουρειό Γρεβενών).
- Τετράδιο Κρόκου (χωρίο Κοζάνης) του 1905.
- Κατάλογος απογραφής χωριού Χατζή Ομουρλού (νυν Ροδίτης) Κοζάνης. Έγγραφα περί εκλογικών-Στρατολογικών θεμάτων, δημοσιεύσεις ανακοινώσεις περί οίνου.
- Σωματείο Κυριών Κοζάνης ''Η Φανέλα του Στρατιώτη''.
- Έγγραφα για την υπόθεση καπνεργατριών, του 1938 και καταστατικό Οργάνωσης Σπουδαστών Εδέσσης, 1934.

Έγγραφα Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Περιλαμβάνονται έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σχετικά με Οθωμανικά έγγραφα mektub - επιστολές, τηλεγραφήματα, αποδείξεις πληρωμής υπαλλήλων και αλληλογραφία Τουρκικών Αρχών με τη Μητρόπολη Κοζάνης.

Αλληλογραφία Δήμου Κοζάνης με Νομαρχία Κοζάνης

Στο φάκελο 2 υπάρχουν επιστολές προς τους Δημάρχους Κοζάνης (Γκόρα Ιωάννη και Χρηστάκη Κωνσταντίνο )το έτος 1945 .Η εισερχόμενη αλληλογραφία είναι από το αστυνομικό τμήμα Κοζάνης ,τον κύριο Δημήτριο Δούσια , την κοινότητα Σερβίων , τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας , την κεντρική επιτροπή ανέγερσης μνημείων για τους πεσόντες στην Ελλάδα Βρετανούς ,Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς ,την επιτροπή διανομών Κοζάνης ,την ένωση παλαιών πολεμιστών Μακεδονίας , την χριστιανική ένωση νεανίδων Κοζάνης , την ανώνυμη Ελληνική εταιρεία γενικών ασφαλειών <<Η εθνική>> την πατριωτική ένωση Αγίας Σοφίας , την επιθεώρηση σωματικής αγωγής του νομού Καστοριάς και τον Δήμαρχο Λαμιέων .
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 44