Δημόσια έγγραφα

Ταξονομία

Κώδικας

Σημείωση περιεχομένου

Σημείωση(εις) πηγής

Display note(s)

Ιεραρχημένοι όροι

Δημόσια έγγραφα

Equivalent terms

Δημόσια έγγραφα

Σχετικοί όροι

Δημόσια έγγραφα

336 Αρχειακή περιγραφή results for Δημόσια έγγραφα

336 results directly related Exclude narrower terms

Άρθρα και προσωπικές σημειώσεις του Βασίλεου Δ. Φόρη για τους Μπαμπινιώτη Γεώργιο και Κανελλόπουλο Αθανάσιο σχετικά με τη διαμάχη τους για γλωσσολογικά θέματα.

Άρθρα και προσωπικές σημειώσεις του Βασίλεου Δ. Φόρη για τους Μπαμπινιώτη Γεώργιο και Κανελλόπουλο Αθανάσιο σχετικά με τη διαμάχη τους για γλωσσολογικά θέματα. Παρουσιάζονται μέσα από αποκόμματα εφημερίδων, φωτοαντίγραφα, προσωπικές σημειώσεις και σχετική αλληλογραφία.

Φόρης, Βασίλειος Δ., 1925-1996

Έγγραφα Ανδριανούπολης

Αλληλογραφία με αποδέκτες 1) τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Κωνστάντιο από τον Πανιερώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κυρός Καλλίνικο (Καλλίνικος Γεωργιάδης 1865-1912) και τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Κύριλλος (Κύριλλος Δημητριάδης1845-1921) 2) ο Αιδεσιμώτατος πάτερ Ιωάννης με αποστολέα τον Αστέριο Ζήκο. Χειρόγραφα έγγραφα.

Έγγραφα από την Παλαιστίνη.

Αλληλογραφία του Μητροπολίτη Κωνστάντιο με τα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα με τους Δ.Στεφάνου, Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο και Αρχιμανδρίτη Γερμανό Αποστολάτο, καθώς και έντυπες επιστολές και εγκυκλίους του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και του Πατριαρχικού Γραφείου προς τον Κωνστάντιο.

Έγγραφα από την περιοχή της Αίγινας επί αρχιερατείας Κωνστάντιου.

Χειρόγραφα έγγραφα των κατάδικων Θεόδωρου Παπούλια και Δημήτριου Αδάμου και Κοραή προς τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Κωνστάντιου.

Έγγραφα από τις μονές Κοζάνης προς τον Μητροπολίτη Γεράσιμο

Έγγραφο Παναρίτου, Νεοφύτου και λοιπών ενασκούμενων εν τη Μονή Λαριούς προς τον Μητροπολίτη Κοζάνης Γεράσιμο. Έγγραφο του Ηγουμένου της Μονής Ζιδανίου Διονυσίου και του Στεφάνου Ευαγγέλου εκ του χωριού Σφίλτσι προς τον Μητροπολίτη Γεράσιμο περί χρηματικής διαφοράς. Έγγραφο σχετικό με το μετόχιο της Ιεράς Μονής Ζιδανίου.

Έγγραφα αρχιερατείας Ιωακείμ-Αλληλογραφία διαφόρων-Αντίγραφα εγγράφων.

- Αλληλογραφία του Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Παπασιδέρη με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Ιωακείμ επί αρχιερατείας του.
- Αντίγραφο υπομνήματος της Ι.Μ.Σερβίων και Κοζάνης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο "περί Διαρρυθμίσεως των ορίων των Μητροπόλεων εν ταις Νέαις Χώραις και τη Δυτική Μακεδονία".
- Αντίγραφο εγγράφου της Νομαρχίας Κοζάνης από τον Διευθυντή Πουλάκο προς την Ι.Μ.Σερβίων και Κοζάνης περί της υποδιαιρέσεως του νομού Κοζάνης σε δύο υποδιοικήσεις.
- Αντίγραφο αποφάσεως της Ι.Μ.Σερβίων και Κοζάνης περί απολύσεως του κλητήρος της Μητροπόλεως Γεωργίου Χαρ.Ξυλοφόρου και αντίγραφο ευχαριστήριας επιστολής προς την Ακαδημία Αθηνών.
- Έγγραφα της Ι.Μ.Σερβίων και Κοζάνης προς το Υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας.
- Διάφορα αχρονολόγητα έγγραφα.

Έγγραφα Δαμασκηνέας, επί αρχιερατείας Κωνστάντιου (1889-1892,1893-1910)

Χειρόγραφη αλληλογραφία από τον Κωνσταντίνο Ι. Ευθυμιάδη προς τον Μητροπολίτη Κωνστάνιο, σχετικά με την κοινότητα της Δαμασκηνέας που αφορούν τον διορισμό καθηγητών και δασκάλων.
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 336